کولرگازی

محاسبه ظرفیت کولرگازی برای واحد اداری

محاسبه ظرفیت کولرگازی برای واحد اداری

محاسبه ظرفیت کولرگازی برای واحد اداری

انتخاب درست کولرگازی برای فضاهای اداری بسیار مهم است. زیرا در انتخاب کردن درست ظرفیت کولر گازی برای واحد های اداری دو مزیت وجود دارد. اول اینکه در کاهش مصرف برق بسیار تاثیر گذار می باشد که به همین سبب باعث پایین آمدن قبض برق و کاهش هزینه می باشد. مزیت دوم این است که از لذت خرید خوب بهره مند می شوید. بگذارید یک مثال برای شما بزنم. شما برای واحد اداری که بیشتر ساعات روز در آن مشغول به کار هستید و احتیاج به آرامش و راحتی محل کار خود دارید یک دستگاه تهیه کردید که ظرفیت اشتباه انتخاب شده است. شما هم حدود7 تا 9 میلیون تومان هزینه کردید. حال می خواهید آرامش را به محل فعالیت کارمندان بیاورید و انتظار بالا رفتن بهره وری را دارید اما با توجه به اینکه ظرفیت اشتباه انتخاب شده نه تنها آنجا هوای مطلوب دارید بلکه عملا این هزینه هم اشتباه شده و باید معادل همین هزینه انجام شود تا مشکل بر طرف شود. اما اگر در ابتدا دقت می کردید می توانستید با نهایت 2 الی 3 میلیون تومان کولر گازی مناسب خود را تهیه کنید و دیگر مشکلی برای شما وجود نخواهد داشت. احتمالا با اهمیت ظرفیت کولر گازی برای واحد های اداری آشنا شده اید. با ما همراه باشید تا موارد مهم را برای شما بازگو کنیم. کولرهای گازی معمولا شامل چند دسته هستند از قبیل: کولرگازی دیواری، کولرگازی ایستاده، کولرگازی پرتابل. هر کدام از این مدل ها برای فضاهای گوناگون می باشد. این که چگونه ظرفیت آن را حساب کنید را به شما آموزش می دهیم. برندهایی مانند: کولرگازی گرین، کولرگازی تراست، کولرگازی ایران رادیاتور و کولرگازی هایسنس از معروف ترین و کامل ترین این برندها هستند که درحال حاضر در بازار موجود می باشد. واحد ظرفیت کولر گازی BTU می باشد که ابتدا با آن آشنا می شویم.

محاسبه ظرفیت کولرگازی برای واحد اداری

BTU  چیست ؟

به طور ساده می توان گفت BTU واحد اندازه گیری ظرفیت سیستم تهویه مطبوع است. این کلمه مخفف British Thermal Unit  می باشد. بی تی یو نشان دهنده میزان سرمایش در واحد زمان می باشد و این واژه واحد اندازه گیری انرژی گرمایی و حرارتی نیز است.
خب با btu  آشنا شدید، با مثال دقیق تر متوجه خواهید شد. اگر در جستجوی کولرگازی باشید حتما با ظرفیت های آن برخورده اید. ۹۰۰۰ تا ۳۶۰۰۰٫ واحد این دستگاه ها btu می باشد. کولرگازی ۹ هزار بی تی یو

عوامل موثر در محاسبه ظرفیت:

عوامل زیادی در محاسبه ظرفیت تاثیر گذار هستند که آنها را بررسی می کنیم

  • آب و هوای منطقه: آب و هوا در منطقه مسئله ای مهم است. برای مناطقی جنوبی باید از دستگاه های حاره ای استفاده کنید. برای مناطق معتدل و مرطوب از دستگاه های معمول استفاده کنید. معمولا هر برندی دستگاه های مختلفی برای بر طرف کردن همه نیاز ها دارند. کولرگازی گرین دارای محصولی به نام کولرگازی پیستونی برای همین امر می باشد.
  • ارتفاع سقف: ارتفاع سقف نرمال حدود ۳ متر است اگر ارتفاع خیلی بیشتر باشد در انتحاب ظرفیت تاثیر گذار می باشد.
  • آفتاب گیر بودن محیط: اینکه فضای شما دارای آفتاب مستقیم هست یا خیر می تواند ظرفیت دستگاه را تغییر دهد.

از دیگر عوامل تاثیر گذار می توان به رفت و آمد بیشتر از حد معمول، تعداد افراد حاظر، دستگاه اضافه و گرما زا، طبقه، و … اشاره کرد. در مجموع همه عوامل زمان انتخاب کولرگازی تاثیر گذار هستند و باید همه آنها را در نظر گرفت تا به نتیجه دقیق رسید.

محاسبه ظرفیت کولرگازی برای واحد اداری

بعد از بررسی همه این موارد زمان محاسبه است. اگر در عادی و معمول ترین حالت باشیم. باید متراژ را در عدد 500 ضرب کنیم. 500 BTU میزان بی تی یو مورد نیاز برای این فضا می باشد. فرض کنید برای سالن ۴۰ متری می خواهیم ظرفیت مناسب را انتخاب کنیم. 20/000= 500 * ۴۰ . ظرفیت های کولرگازی به این شرح است: ۹هزار، ۱۲ هزار، ۱۸ هزار، ۲۴ هزار، ۳۰ هزار، ۳۶ هزار. عدد بدست آمده 20 هزار است آن را به ظرفیت بالاتر در ظرفیت کولرگازی متصل می کنیم. برای این سالن کولرگازی 24 هزار لازم است.

این محاسبه برای عادی ترین حالت بود اگر عواملی در هوای خانه تاثیر گذار بودند شرایط فرق می کند. فرض کنید همان سالن ۴۰ متری در بالاترین طبقه ساختمان قرار دارد و در معرض نور مستقیم آفتاب نیز می باشد. در این صورت به جای عدد 550 باید متراژ را در 550 ضرب کرد.

محاسبه ظرفیت کولرگازی برای واحد مسکونی

اگر ظرفیت درست انتخاب نکنیم چه اتفاقی می افتد؟

اول بگذارید طرز کار کردن کلی کولرگازی را به شما بگوییم. در یک ساعتی که کولرگازی روشن است کمپرسور آن حدود ۲۰ دقیقه زیر بار است. یعنی به زبان ساده تر ۲۰ دقیقه پول برق برای شما محاسبه می شود و الباقی زمان در حالت فن کار می کند. زمانی این قضیه صادق است که کولرگازی شما بتواند فضا را کاملا خنک کند و هوای خنک را مکش کند و تشخیص دهد که این همان دمایه تنظیمی از سمت شماست. حال در نظر بگیرید برای فضای ۴۰ متری کولرگازی ۱۲ هزار نصب کرده اید. چون این کولرگازی اصلا نمی تواند فضای شما را خنک کند پس مکش هوای خنک از فضای شما را ندارد. بنابراین کولرگازی کمپرسور را قطع نمی کند و دائما در حال کار کردن است. به همان زبان ساده یعنی در یک ساعت، یک ساعت پول برق برای شما محاسبه می شود. مشکل بعدی این است که عمر دستگاه شما خیلی کم می شود چون مدام دستگاه در حال کار می باشد. در این صورت علاوه بر بالا رفتن هزینه و انرژی، عمر دستگاه نیز پایین می آید. شرکت هایی که معتبر هستند( کولرگازی تراست، گرین، ال جی، سامسونگ و ….) اصلا نصب و ضمانت نمی کنند زیرا خارج از استاندارد جهانی است.

امیدوارم آموزش محاسبه ظرفیت کولرگازی برای شما مفید باشه و توانسته باشیم به شما در انتخاب درست ظرفیت کمک کرده باشیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *