کولرگازی

کولر گازی چگونه کار می کند؟

کولر گازی چطور کار می کند

سیستم تهویه مطبوع Air Conditioning System وسیله ای کاربردی برای سرمایش و گرمایش مکان های مختلف در تمامی فصول می باشد. اسپیلت ها از قطعات مختلفی تشکیل شده اند که هر یک از قطعات وظیفه ی خاص خود را دارند. برای پاسخ به این سوال که کولر گازی چطور کار می کند نیاز است تا اجزای مختلف کولر گازی را شناخته و با فرایند سیستم سرمایشی و گرمایشی اسپیلت آشنا شوید. در قسمت های بعدی اجزای مختلف کولر را برای شما نام برده و توضیح خواهیم داد که هر یک از آن ها چه وظایفی را بر عهده دارند.

کولر گازی چگونه کار می کند؟

کولر گازی چطور کار می کند؟

در این بخش می خواهیم به این سوال که کولرگازی اسپیلت چگونه کار می کند پاسخ دهیم. برای آگاهی از نحوه عملکرد کولر گازی بررسی اجزای مختلف آن می تواند به شما کمک شایانی کند. کولر دارای دو بخش اصلی پنل داخلی و خارجی می باشد. بخش داخلی همان کولر است که در داخل اتاق نصب شده و بخش خارجی کمپرسور یا موتور در بیرون از خانه نصب می شود.

 

قطعات پنل داخلی کولر گازی

پنل داخلی شامل اپراتور، فیلتر هوا، فن خنک کننده، لوله تخلیه و دریچه می باشد که هرکدام نقش خاصی را در کولر گازی ایفا می‌کنند.

نقش اپراتور در عملکرد کولرگازی

اپراتور همان سم پیچ خنک کننده است که از جنس مس بوده و از لوله هایی از جنس مس ساخته می شود. وظیفه ی این سیم پیچ ها یا اپراتور انتقال حرارت به داخل فضای اتاق را بر عهده دارد. گاز مبرد با فشار و دمای پایین وارد لوله ها یا همان اپراتور می شود. فن دستگاه هوای گرم را جذب کرده و با عبور از لوله ها باعث خنک شدن هوا می شود، هوای خنک به وجود آمده برای خنک کردن فضا به اتاق منتقل می شود. فن هوای گرم از طریق فن مجدد کشیده شده و روند خنک سازی طبق مراحل گفته شده ادامه می یابد.

نقش فیلتر هوا در عملکرد کولرگازی

از مهم ترین بخش هی پنل داخلی فیلتر هوای آن می باشد و قبل اپراتور قرار می گیرد. به وسیله ی فن هوای الوده به داخل پنل کشیده شده و با عبور از فیلتر هوای تمیز دوباره وارد فضای اتاق می شود. توضیح دقیق تر به این صورت است که هوای گرم اتاق در ابتدا از فیلتر ها عبور می کند، با عبور از فیلتر گرد و خاک آن جذب شده و بعد از آن از اپراتور عبور می کند تا خنک شود. فیلتر هوا به دلیل جذب گرد و خاک به مرور کثیف شده، به نظافت و تعویض نیاز پیدا و خواهد کرد.

نقش فیلتر هوا در عملکرد کولرگازی

نقش فن خنک کننده در عملکرد کولرگازی

فن هوای اتاق را می کشد تا به فیلتر هوا و سپس به اپراتور برساند. با انجام این فرایند دمای هوا کاهش یافته و آلودگی از بین می رود.

نقش لوله تخلیه در عملکرد کولرگازی

به دلیل وجود گاز مبرد در لوله ها دمای اپراتور نسبت به دمای اتاق پایین تر است. همین امر باعث متراکم شدن رطوبت موجود در هوا و تشکیل قطرات شبنم بر روی اپراتور می شود. با جدا شدن این قطرات از اپراتور در محفظه ی کوچکی درون پنل داخلی تجمع یافته و برای خارج شدن این آب از لوله تخلیه استفاده می شود. لوله تخلیه وظیفه انتقال آب به خارج از پنل را دارد، سپس این آب به وسیله ی یک شلنگ به فضای بیرون انتقال می یابد. در صورت مسدود شدن لوله تخلیه اب و تکه های کوچک یخ از پنل به بیرون پرتاب می شوند.

قطعات پنل خارجی کولر گازی

پنل خارجی از اجزای مختلف مانند کمپرسور، کندانسور، فن و شیر انبساط تشکیل می شود.

نقش کمپرسور در عملکرد کولرگازی

کمپرسور از مهم ترین قطعات کولر گازی یا اسپیلت می باشد. کمپرسور قطعه مکانیکی کولر است که پس از دریافت گاز کم فشار با متراکم و خنک کردن گاز را دوباره وارد لوله های کندانسور می کند. به صورت کلی باید گفت که کمپرسور برای خنک سازی گاز ان را در کل سیستم به گردش در می اورد. محافظ این قطعه از کولر جنس سخت و فلزی دارد تا در مقابل ضربه و نوسانات برق از کمپرسور محافظت کند.

نقش کمپرسور در عملکرد کولرگازی

نقش کندانسور در عملکرد کولرگازی

کندانسور در کولر گازی همانند کندانسور یخچال عمل می کند. این قطعه گازی که فشار بالایی دارد را به صورت بخار از کمپرسور دریافت کرده و آن را به مایع تبدیل می کند. با این فرایند کندانسور گرمای گاز را جذب کرده و به بیرون انتقال می دهد.

نقش فن کولر گازی در عملکرد کولرگازی

این قطعه در پنل خارجی قرار دارد. یک فن معمولی می باشد که از سه یا چهار پره تشکیل شده است و چرخش فن توسط یک موتور هدایت می شود. فن کولر گازی در جلوی کمپرسور و کندانسور قرار دارد. فن باعث خنکی کمپرسور شده و همین امر باعث می شود تا کمتر اسیب ببیند. با چرخش پره های فن جریان باد را در اطراف کمپرسور ایجاد می کند. این جریان هوا گرمای کمپرسور را جذب کرده و سپس به بیرون هدایت می کند. 

نقش شیر انبساط در عملکرد کولرگازی

دریچه انبساط از یک لوله مویی مسی ساخته شده است و وظیفه ی آن کنترل گاز سرد کننده ای است که وارد اپراتور می شود. در صورت بالا بودن ظرفیت کولر از شیر انبساط ترموستاتیک استفاده می شود. در اثر افزایش یا کاهش دما این نوع شیر انبساط به صورت خودکار عمل می کند. گاز مبرد بعد از کندانسور وارد شیر انبساط شده و فشار آن را به شدت پایین می آورد.

نقش گاز مبرد در عملکرد کولر گازی

اگر به دنبال نحوه کار کولر گازی هستید باید بدانید که گاز داخل کولر همان گازی است که در موتور یخچال نیز از ان استفاده می شود، این گاز مبرد یا سرد کننده نام دارد. این گاز گرمای محیط را جذب کرده و با حرکت کردن در داخل کندانسور می تواند اجزای مختلف را خنک کند. فشار گاز خنک کننده به مرور افت کرده و کولر به شارژ مجدد احتیاج پیدا خواهد کرد. جهت حفظ بازدهی کولر مرتبا باید به صورت سالانه شارژ کولر انجام شود.

نقش گاز در عملکرد کولر گازی

سیستم عملکرد گرمایشی در کولر گازی

شاید سوال هایی از قبیل گرمایش کولر گازی چگونه کار می کند؟ یا بخاری کولر گازی چگونه کار می کند، ذهن شما را به خود مشغول کرده است. برای پاسخ به سوالات ذهن خود به توضیحاتی که در ادامه خدمت شما گفته می شود توجه داشته باشید. در زمستان کولر گازی مانند یک پمپ حرارتی گرما را از هوای بیرون دریافت و آن را وارد فضای خانه می کند.

سیستم عملکرد سرمایشی در کولر گازی

در تابستان طی مراحل مشخصی دستگاه گرمای خانه را گرفته و آن را به بیرون هدایت می کند. با متراکم شدن گاز مبرد در داخل کمپرسور به فشار به سمت کندانسور جریان یافته و گرمای خود را از دست می دهد، سپس تبدیل به مایع می شود. مایع خارج شده از کندانسور با عبور از شیر انبساط، دچار افت فشار شدید می شود. توسط فرایند افت فشار حالت دو فازی مایع و گاز به خود می گیرد، سپس به سمت اواپراتور جریان می یابد.

گاز مبرد از بخش داخلی عبور کرده و از حالت مایع به بخار تبدیل می شود. با تبدیل مایع به بخار، گرما را جذب کرده و باعث خنک شدن هوای اطراف کویل می شود. این هوای سرد توسط فن داخلی به سمت خانه پرتاب می شود. در همین حین گاز مبرد تبخیر شده با گرما، توسط کمپرسور کشیده شده و تمامی این مراحل ادامه پیدا می کند.

سخن پایانی

آگاهی از نحوه عملکرد هریک از قطعات اسپیلت در درک بهتر این که کولر گازی چطور کار می کند بسیار کمک کننده می باشد. کولر گازی دارای دو بخش داخلی و خارجی است که طریقه انجام وظایف هرکدام از قطعات این دو بخش از کولر گازی را شرح دادیم. یادتان باشد داشتن اطلاعات فنی بیشتر درمورد محصولات خانگی در استفاده صحیح از آن ها تاثیر گذار هستند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *